Цветан Цветанов: Пред нас стои въпроса как да защитим националния интерес

share

Целта на всеки един парламент е да изкара пълния си мандат. Целта на правителството е да бъде стабилно и да изпълни приоритетите си. Убеден съм, че в началото на май ще имаме правителство с премиер Бойко Борисов. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в предаването „Панорама“ по БНТ.

Той допълни, че след изборите всички са направили компромиси. „Те обаче не променят фискалната политика, те гарантират стабилността искаме да продължим с икономическия ръст, за да увеличим доходите и пенсиите на хората“.

На въпрос с какво ще е различен третият мандат на Борисов, Цветанов заяви: „С новите предизвикателства. Предстои ни европредседателство“, напомни той. „Страната ни трябва да търси обединение между политическите сили по национални каузи в предстоящите външнополитически ситуации. През това управление ще се задейства Брекзит. Пред нас стои въпроса как да защитим националния интерес. Ние ще обединим усилията си и да изпълним препоръките от 10-годишния доклад на ЕС. Точките там са 17“, каза Цветанов.

Той не скри разочарованието си от чистката, извършена от служебния кабинет. „Днес се разбра, че някой е разпореждал на служебния премиер уволненията и законодателна дейност. Въпреки че най-важната им задача е да организират честни и прозрачни избори. Трябва да е ясно кой днес носи политическата отговорност. Герджиков каза, че не носи отговорност, защото не е уволнявал никого“, припомни Цветан Цветанов.

„Проблемът с наличието на уран във водата в Хасково е от 40 г. Специалистите казаха, че няма пряка опасност за живота на гражданите. Въпросът е защо сега се вдига такъв шум. Нищо не се е променило, просто момента промяна в нормата. Това са резултатите от 2-3 сондажа, а не от всичките около 40 кладенци“, каза Цветанов и отхвърли обвиненията, че подобна информация е била скрита.

Цветан Цветанов предупреди, че двустранните отношения с Турция трябва да са градивни и конструктивни. „Те трябва да се градят от правителствата, а не от отделни политически сили. Трябва да наблюдаваме много внимателно какво се случва на Балканите. Ние носим пряка отговорност от това, което изразяваме като медийна позиция“.


 

Водещи новини

Още новини