Борисов: Дадох властта на опозицията, но тя се уплаши. Сега нека да бъдем умни в името на България (

share

„Ако опозицията не бяха страхливи, можеха да вземат властта преди шест месеца. Дадох им я. Но те се скриха и оставиха президента Румен Радев с неговото правителство да се гърчи“, заяви на влизане в сградата на парламента Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ.

„Надявам се всички да сме си взели поуки и от слабостите, и от всичко“, добави той.

„Трябва да бъдем умна нация, да се консолидираме, да направим компромиси в името на България“, каза Бойко Борисов и напомни, че стабилността за Балканите минава през нашата страна.

„Ако сме истински политици, сега можем да направим много добрини за България, защото Европа в момента я е страх от Турция“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Идвам днес с надежда в сградата на парламента“, обясни Борисов и заяви, че тези, които са останали извън сградата е заради тяхното постоянно хейтване.

На въпрос дали ще си хвърли оставката за пореден път, Борисов отговори: „Ние демонстрирахме висшата форма на демокрация, а не като при нашите съседи“.

„Много искам всички да прозрем, че няма смисъл от вкарване на държавата в политическа криза“, каза Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрази надежда, че ще работи добре с Румен Радев. „Аз никога няма да наруша първи добрият тон с него. Не партиите са важни, а хората. Нека да се консолидираме, особено първата година и половина. Нека да направим всичко в името на народа“, заяви Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини