Цветанов и Симеонов: България над всичко (видео)

Нова телевизия
share

Цветан Цветанов и Валери Симеонов участваха съвместно в интервю по телевизията. Те коментираха преговорите между ГЕРБ и Обединени патриоти, но запазиха в тайна за какви конкретни неща са се разбрали двете партии.

И двамата отрекоха да са обсъждани министерски кресла.

"Нямам никакви амбиции за министерства. Новото управление не започва с пазарлъци за министерски места, а с мерки за хората", коментира Валери Симеонов пред Нова телевизия.

"Това ще бъде на късен етап. В ГЕРБ не говорим за постове", добави Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че двете партии са водени единствено от принципа: "България над всичко". Затова се очертават и първо политиките, които да са в полза на хората, стана ясно от думите му. Цветанов и Симеонов отказаха да кажат и за какъв размер пенсии е постигната договорка. Вчера се заговори за 200 лв. минимална пенсия, но точното число се пази в тайна. Двамата бъдещи партньори в управлението подчертаха, че утре или в петък се очаква това да стане ясно, като се обяви публично и програмата на коалицията.

"Стигнахме до общо решение, но много трудно", каза Симеонов.

"Изнасянето на конкретни данни ще е след конкретна програма", потвърди след него Цветанов.

Междувременно двамата коментираха и актуалната тема за промени начина на гласуване в чужбина. Цветанов обясни, че ГЕРБ не одобрява действията на Румен Радев, докато Валери Симеонов приветства идеята за ограничаване гласуването от Турция.

"Ние сме си поставили задача отстраняването на ДПС и на всяка такава партия", напомни Симеонов.

По повод предложението Корнелия Нинова да е председател на новия парламент, Валери Симеонов призна, че приветства жеста на ГЕРБ. По думите му това е "търсене на нормална обстановка" и не пречи БСП да си останат опозиция. Цветанов напомни, че ГЕРБ е инициирала среща с останалите партии.

Водещи новини

Още новини