Герджиков се ядоса: Един есемес на Бойко Борисов ли управлява държавата

share

"Не ми се иска още дълго да остана на този пост, първата причина е лична и не е толкова лесно, колкото изглежда. Втората е по-важна, трябва да имаме кабинет и то стабилен, за да не ставаме за смях пред Европа".

Това заяви в ефира на БНТ служебният премиер Огнян Герджиков.

"Не е реалистична коалиция между ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти. Ако това се случи, ще е изключителна изненада за мен. Те категорично и на няколко пъти заявиха, че няма да се коалират, така че как да се върнат назад - затова мисля, че  е невъзможно. Лично аз очаквах и Реформаторският блок да влезе, за да изглеждат нещата малко по-реално", обясни още той.

"Основната задача на кабинета беше организирането на изборите и това е факт. Не казвам, че никъде не е имало проблеми, имаше, но организацията се беше доближила почти до перфектното. Аз благодарих лично на всички, които се погрижиха за тези избори", добави той.

И допълни, че службите са били на точното място и са реагирали при всяка заплаха.

"Това, което се случи на границата беше много неприятно, наистина. Когато научих за това, аз извиках Пламен Узунов и сезирах главния прокурор Сотир Цацаров, за да може да се реагира адекватно на ситуацията", увери той.

"Успяхме да парираме намесата на Турция в нашата страна, овладяхме ситуацията и не се стигна до неблагоприятни неща".

"Много моля, който не може да си напише името на български език, какво гласува? Много моля да се знае задължителният език за България е българският. Не трябва да се продължават тези безобразия, трябва да се пресекат. Ние успяхме да пресечем донякъде това уродливо явление и да не ощетяваме българските граждани. Защо не си изпълняват задълженията, а после искате права да гласувате? Научете езика и тогава идвайте да гласувате", призова служебният премиер.

"Всеки, който иска да упражнява правата си, трябва да има и задължения", ядоса се Герджиков и отпи глътка от поднесената му вода.

"Надежда Нейнски беше извикана в София и след наша преценка тя остана тук по време на изборите", категоричен е служебният премиер.

"Имаше натиск за назначения, да, но аз не се поддадох", отговори той на въпрос имало ли е външна намеса затова кой какъв пост да заеме.

"Как си представяте, че Бойко Борисов ми влияе за назначенията - пратил ми е есемес и аз хоп, изпълнявам. Това е абсурдно", каза още Герджиков. "Ако Корнелия Нинова ми беше пратила есемес, щях да се замисля", каза шеговито той.

Водещи новини

Още новини