На опашката сме в ЕС по заплати и пенсии

share

„Аз не съм политически обвързан с нито една партия. От 1996 година работя в социалната сфера“, заяви в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев.

На въпрос дали след като той си е тръгнал заедно с Ивайло Калфин от министерството по време на кабинета „Борисов 2“ това означава, че АБВ му е на сърце, Донев отново потвърди, че няма нито една партия на сърце.

Той сподели, че лично президентът Румен Радев му се е обадил да го покани да стане част от служебния кабинет на Огнян Герджиков.

Министър Донев коментира минималната работна заплата и пенсиите у нас в сравнение с Румъния. „На опашката сме в ЕС по ниво на заплати и пенсии“, призна той. По думите му, нивото на заплащане зависи от икономиката, от борбата с корупцията и от още много други фактори.

Относно това дали очаква да открие нарушения в МТСП, Донев отговори, че е направил до момента проверки и за момента не е открил притеснителни данни. „Все пак съм възложил да бъде направен вътрешен одит във ведомството“, добави служебният министър.

Водещи новини

Още новини