Борисов уволни всички зам.-министри

Булфото
share

Премиерът Бойко Борисов е разписал заповеди за освобождаване на всички заместник-министри от правителството си в четвъртък, съобщава “24 часа”. Мотивът му бил, че те са част от политическите кабинети на ведомствата и е редно да си отидат заедно с цялото правителство.

Зам.-министрите се назначават и освобождават със заповед на министър-председателя. В повечето случаи освобождаването им става от новия премиер, за да могат да осигурят пълното предаване на документацията на министерствата към застъпващите екипи в първите дни на правителството. Нови зам.-министри няма да има поне до понеделник. Тогава се очаква служебният премиер Огнян Герджиков да подпише заповедите на първите заместници.

Част от имената на новите зам.-министри вече са известни. В спортното министерство например очакват бившия футболист Емил Костадинов - героят от “Парк де Пренс”. В социалното пък очакват поне един от досегашните заместници да остане. Това е бившият шеф на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов. Чака се и назначението на Лазар Лазаров, който дълго бе зам.-министър в социалното ведомство при Емилия Масларова, Хасан Адемов и Ивайло Калфин.


 

Водещи новини

Още новини