Павлова: Обществената поръчка за тол таксите е спряна отново, но не заради ген. Радев

Булфото (архив)
share

Обществената поръчка не е пусната в последния ден преди празниците. Тя е пусната през месец април, миналата година и вече девет месеца е в общественото пространство.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова. Тя коментира темата за възобновената обществена поръчка за тол таксите, която предизвика гнева на новоизбрания президент Румен Радев. Имаше много жалби и обжалвания за тази поръчка. Преди празниците КЗК отхвърли поредната жалба и АПИ трябваше да възобнови поръчката. АПИ нямаше друг избор. Както са длъжни да спрат временно поръчката, когато има жалба, така трябва да я възобновят, когато жалбата падне. Законът е такъв. Това обясних днес и на ген. Румен Радев. Той ме разбра. Аз му обещах да го държа в течение по темата. Притеснението му било чисто принципно. Аз го успокоих, че няма да обявяваме нови обществени поръчки, гарантира тя.

Малко по-късно от КЗК ни информираха, че са получили нова жалба срещу поръчката и ние отново я спряхме временно, но не заради поста на ген. Радев. Има интереси, които предизвикат тези жалби и непрестанното спиране на поръчката. Това може да са превозвачи, може да се производители на бордови устройства. Хипотезите са няколко, разкри Павлова.

Водещи новини

Още новини