ГЕРБ оставя Реформаторите да избират новия премиер (видео)

Булфото (Архив)
share

ГЕРБ ще остави Реформаторския блок да излъчи премиер, обяви Цветан Цветанов след края на разговорите между двете партии.

Сегашните коалиционни партньори демонстрираха готовност да изгладят различията за програмата, която трябва да следва бъдещият нов кабинет. Разговорите са били фокусирани върху част от секторните политици. Създадени са и работни групи, които ще продължат преговорите и в утрешния ден.

"Утре смятам, че ще имаме повече яснота", заяви пестеливо Цветан Цветанов.

Найден Зеленогорски от РБ пък подчерта, че първо ще се работи върху програмата и тогава ше се коментират имената на премиера и министрите в новото правителство.

Един от основните въпроси обсъден днес е бил този за промените в изборното законодателство. ГЕРБ вече обявиха, че ще търсят подкрепа за приемане на мажоритарния вот в два тура. Тук е разминаването с РБ, които са против.

„Ние сме на мнение, че мажоритарният вот по начина, по който мина на референдума, няма да го подкрепим“, обяви Найден Зеленогорски.

Цветано пък добави: „Ще има дискусии, трябва да има парламентарна дейност. Това не ни отдаелечава от възможността да направим правителство. Търсим пресечните точки, около които да се обединим".

Водещи новини

Още новини