Изключиха Петър Москов от ДСБ два дни след рождения му ден, той разбра от медиите (видео+обновена)

Булфото (Архив)
share

Петър Москов вече не е част от ДСБ. Зам.-председателят е изключен от партията, предаде репортер на Novini.bg

Новината бе съобщена от главния секретар на партията Емил Мачиков. Във фейсбук той обяви: "Членството на Петър Стефанов Москов в ПП "Демократи за силна България" е прекратено с решение на Националния вътрешнопартиен Арбитраж".

Решението навярно е продиктуван от серията противоречия между действията на Петър Москов и неговите съпартийци. Този уикенд лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че парията ще излезе от Реформаторския блок. Москов обаче е един от тези, които преговарят за съставянето на ново правителство с мандата на Реформаторите. Разделителната линия между него и Радан Кънев се появи още преди година, когато в края на 2015 г. лидерът на тъмносините каза, че ДСБ ще бъде опозиция на ГЕРБ и на сегашното управление. Това се случи след отхвърляне на правосъдната реформа така, както я беше предложил Христо Иванов. ДСБ отдавна настоява, че животът на правителството е изчерпан, както и че липсва стабилно мнозинство в сегашното Народно събрание.

След като приключиха първите официални преговори, Москов бе информиран от медиите, че е изкючен от партията. Коментарът му беше лаконичен и запита дали сега ще бъде "интерниран с цялото му семейство".

"Не мисля, че това е най-важната тема, защото сме 2016 г.", заяви Москов.

По думите му ДСБ е взело решение срещу човек "който мисли различно".
 

 



 

Водещи новини

Още новини