Борисов: Потвърдили са ни кредитния рейтинг, за ужас на опозицията

share

Потвърдили са ни кредитния рейтинг, когато на другите им го свалят, за ужас на опозицията. Мъка голяма ще настане пак. Това каза премиерът Бойко Борисов. По думите на премиера - „това е поредна мъка за опозицията”.

Знаете и за ветото на президента върху пенсионната реформа, днес две партии пак сезират Конституционния съд – това се казва популизъм. И днес на Министерски съвет преразпределихме 250 милиона – от данъците на хората отиват в пенсионната система, каза премиерът. По думите му – и пенсионната реформа и тази в железниците се отчитат като правилни от хората, които „могат да боравят с цифри”.

Остава да разчитаме на всички български парламентарно представени партии да подкрепят Пакта за финансова стабилност, това ще бъде наш общ успех, каза Бойко Борисов.

Рейтинговата агенция „Стандарт енд Пуърс” потвърди дългосрочния и краткосрочния рейтинг на България „ВВВ/А-3” със стабилна перспектива. Според финансовия министър Симеон Дянков най-радващо е, че има възможност кредитният рейтинг на страната ни да бъде увеличен, ако правителството засили структурните си реформи, сред тях – в пенсионната система и в железниците.
2011 година се очертава да е първата година, в която ще имаме положителен търговски баланс с Германия.

Водещи новини

Още новини