Отцепник от "Атака": Партията на Сидеров се разпада

share

С действията, които до момента извърши лидерът на тази партия, Волен Сидеров категорично мога да твърдя, че „Атака” си отива от политическия живот.

Хората, които изповядват национализма, виждаме, че вече припознават други политически субекти. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента независимият депутат Огнян Пейчев, един от първите напуснали партия „Атака".

На въпрос – разпада ли се парламентарната група на „Атака”, Огнян Пейчев посочи: "Не искам да врачувам, но предполагам, че и това ще се случи".

"Моето обяснение е, че, когато някой иска да живее в робовладелски строй, тоест да държи хората в подчинение с документи – резултатът е ясен и категоричен. Дълго говорихме за договорите за поръчителство, подписани от голямата част депутати от „Атака”, които и в момента продължават да се разследват от прокуратурата. Вече и други народни представители очевидно намериха смелост и достойнство, за да реагират. Всички от първоначалната група на „Атака” в този парламент, са подписали такива договори за поръчителство, с изключение на Явор Нотев и Десислав Чуколов”, каза Пейчев.

Според него – лидерът на „Атака” Волен Сидеров държи депутатите от „Атака” в политическо подчинение чрез тези договори.
Запитан дали на днешния Национален сбор е възможно да бъде поискана оставката на лидера на „Атака” Волен Сидеров, Пейчев посочи: "Не съм бил политическо лице в партията. Бях от гражданската квота. Въздържам се да коментирам тези неща. Не съм навътре да коментирам проблемите в самата политическа партия. Това е въпрос на устава и на неща, с които не съм запознат, и не искам да ги коментирам. Какво ще се случи – трябва да говорите с някой от партийните лидери или членовете на парламентарната група".

На въпрос - дали трябва Волен Сидеров да освободи лидерския пост, Огнян Пейчев заяви: След тези избори, които бяха категорични, и след като и останалите членове му поискаха сметка за тези резултати, предполагам, че е нормално.

Водещи новини

Още новини