Драгомир Стойнев: Парламентът да отмени мораториума за АЕЦ "Белене"

share

ГЕРБ можеха  да променят и да преструктурират  проекта АЕЦ Белене, ако нещо не им е харесало. Ако в момента стане някаква техническа повреда и спре единия реактор в АЕЦ Козлудуй, България трябва да започне да внася електроенергия отвън.

Това коментира Драгомир Стойнев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

България е единствената държава, която не инвестира в нови ядрени мощности, посочи той.

По думите му китайската компания, която проявява интерес към АЕЦ "Белене" е много сериозна компания, която има желание и да строи ядрени мощности в Европа. Това е компания, която може да изгради Белене. За да се случи най-важното този парламент следвщата седмица трябва да гласува отпадането на мораторума. Платихме оборудването, както ще го правим , ако го оставим на съхранение тук или в Русия ще има допълнителни разходи, коментира Драгорми Стойнев.

Това Народно събрание може да свърши една полезна за страната дейност - именно отпадането на мораториума. Ние нямаме нито една дългосрочна политика за тези две години, каза Стойнев.

Той влезе в спор за пенсионната реформа - по думите му цялата система е сбъркана. Цената на оградата по границата, посочи още той, е 4 пъти по голяма от тази от времето на кабинета на Орешарски, а бежанците в страната са навсякъде. Процъфтява контрабандата, а правителството не се справя.

Казваме бързи избори, защо Плевнелиев се бави, попита Стойнев.

Водещи новини

Още новини