Румяна Бъчварова: Не може ГЕРБ да подкрепи третата или четвъртата партия (видео)

Булфото (Архив)
share

Няма начин това да стане - най-голямата политическа партия да подкрепи третата или четвъртата сила в парламента. Това заяви вицепремиетът в оставка Румяна Бъчварова по повод заявката на Патриотичния фронт (ПФ) да вземе мандата за съставяне на правителство.

"Въпросът не е просто да съставиш някакво правителство, а да гарантираш мнозинство. Невъзможно е, освен ако не се преформатира сегашният парламент и зад ПФ застане БСП и ДПС", коментира тя пред Нова телевизия.

По повод исканията сегашният кабинет да се запази без премиера Бойко Борисов, Бъчварова отговори така:

"Това е неустойчива политическа формула, освен всичко останало. Видяхте какво стана, когато лидерът на партията носител не стана премиер", отбеляза тя, визирайки правителството на БСП и ДПС, в което премиер беше не Сергей Станишев, а Пламен Орешаски.

"Тука става въпрос не за его, а за ясна отговорност. Това не е механичен сбор на министри, които сядат в едни министерски кресла", добави още Бъчварова и подчерта, че правителството следва общи идеи.

Румяна Бъчварова коментира и твърденията, отправени от Цветан Василев за корупционни схеми, в които се замеси и името на Борисов.

"Цветан Василев да се яви пред правосъдието и да даде свидетелства, документи и каквото има. Така дистанционно - това не е сериозно. Не е сериозно и човек, който нанесе щети и на бюджета, и на гражданите, да се приема като последна инстанция. Ние сме правова държава", заяви тя.

Водещи новини

Още новини