Бъчварова: Влизането ни в Шенген е въпрос на европейска сигурност (видео)

  • 02 декември 2016 11:22

  • 5214
  • 1
Бъчварова: Влизането ни в Шенген е въпрос на европейска сигурност (видео)
© Булфото (Архив)

Днес влизането на България в Шенген е въпрос на европейска сигурност. Ако България стане член, това означава по-добри гаранции за европейските държави. Това изтъкна вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

По време на парламентарния контрол днес тя изтъкна, че през своя мандат е провела много срещи. Отбеляза, че с вицепремиера Меглена Кунева са настоявали да получим решение за влизането в Шенген. Тя отрече спекулациите, че сме изтъргували членството си срещу това да станем буферна зона за мигранти. Бъчварова бе категорична, че още през 2011 г. е станало ясно, че България е изпълнила техническите изисквания за Шенген.

"Решенеито се отлага или се свързва във връзка със способността страната да се справи с корупцията и да гарантира определени нива на достъп", коментира още тя.

Вицепремиерът в оставка посочи още, че България води активни консултации за достъп до Визовата информационна система, която доставя данни за гражданите на трети страни.


 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
5214 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бъч

2016.12.02 | 14:49

1
Като не ти е една работа,какво правиш там?!?!?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини