Димитър Главчев: ГЕРБ ще върне следващия мандат

Булфото (архив)
share

И до момента не е ясно Румен Радев независим президент ли е или президент на БСП. Още в началото на кампанията, номинираната за негов вице Илияна Йотова каза "Няма да ви се прости нето една стъпка, която не се хареса на БСП". Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 Димитър Главчев от ГЕРБ.

Той припомни, че в историята ни няма премиер, който да е постъпил като Бойко Борисов, който веднага да е поел политическата отговорност след подобен изборен резултат. При други случаи когато формации са губили избори, винаги лидерите им са казвали, че предстоят анализи, но оставка не е следвала.

Главчев декларира, че ГЕРБ ще върне следващия мандат. Той коментира също, че формацията не би приела да подкрепи друго правителство в рамките на този парламент, причината е, че хората искат промяна, при това положение трябва бързо да се върви към нови избори. Много хора могат да бъдат министър-председатели, въпросът е какви ще са последствията, все пак хората поискаха друго. В момента, според Главчев, се е оформило ново мнозинство, което е познатото старо - БСП и ДПС. Всяко едно шикалкавене от политиците няма да се хареса от хората, каза още Главчев, заради това изходът е един - избори веднага. И сега ако тези, които спечелиха с кандидатурата на Румен Радев се окаже, че не могат да управляват, ще бъдат жестоко наказани, заключи той.

ГЕРБ вече е внесъл в парламента текст за промени в закона и резултатите от референдума да станат част от изборните правила. Не търсим изгода, но се съобразяваме с волята на гласувалите в референдума, каза той.

Опит да се счупи нещо, което работи. Така Главчев окачестви тезата на левицата да се премахне плоския данък. Поначало ние имаме една от най-добрите данъчни системи в Европа, каза още той. Намаляването на ставката на детските храни не води автоматично до намаляване на цените им, по-скоро една подобна стъпка води до по-големи печалби за търговците.

Водещи новини

Още новини