Бъчварова разкри кой е човекът Борисов и защо е изключителен държавник (видео)

share

"Не съм разочарована от оставката. На мен ми беше ясно, че може да има такъв изход, все пак участвах в съставянето на този кабинет и това криеше рискове. Това заяви в ефира на БТВ министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

"Това, което направи Бойко Борисов като си подаде оставката, за мен е едно достойно поведение, което показа, че лидерът на една партия е най-силният човек. И сега, и предишния път, отговорността беше поета. Отиваме на избори и хората решават дали да ни гласуват доверие отново", добави тя.

Тя каза, че всички, участвали в ГЕРБ и министри, и депутати, са дали максимума от себе си: "Следвахме линията на поведение и приоритетите и същевременно се стараехме да запазим доверието на избирателите".

"За решението да стана министър на вътрешните работи надделя това, че МВР се нуждаеше от нов човек, нова фигура, от радикални промени в системата, затова с премиера обсъдихме внимателно рисковете и ми предложи тази отговорност и аз поех поста, като се опитах да направя най-доброто", разказа Бъчварова.

"Избирателите подходиха емоционално към Цецка Цачева, много я нападнаха, а тя е компетентен кадър. Имахме анализ относно избора на кандидат за президент и на фона на другите възможности -  г-жа Цецка Цачева беше най-доброто решение. И това, че Борисов се извини на избирателите и народа, които не приеха този избор, пак е мъжка постъпка. Защото малко хора излизат и се извиняват. Нормално е в политиката да има загуби, 10 пъти сме на върха, все някога трябваше да се случи това и да загубим", каза тя.

Бойко Борисов се превърна в изключителен държавник и с него се работи много добре, той те кара да работиш и да се развиваш постоянно", разкри Бъчварова.

Водещи новини

Още новини