Нинова: БСП няма да подкрепи приемането на бюджета и да става съучастник на ГЕРБ (видео)

Булфото
share

„БСП лява България“ ще гласува за оставката на правителството. Загубихте категорично изборите, а ние спечелихме, не сами, а заедно с народа си. Това каза от парламентарната трибуна председателят на БСП Корнелия Нинова.

„Нашата партия прояви мъдрост да издигне надпартиен кандидат. БСП се гордее с тези победа, но тя не е повод за самодоволство. Нашата партия прояви мъдрост, издигайки човек, който защитава националния интерес и е обединител. Затова беше подкрепен от толкова много хора", убедена е Нинова.

По думите на лидера на БСП лоша шега на ГЕРБ е изиграло тотално разминаване между живия живот и вашите политики. "Най-важният въпрос е бедността и безработицата. За съжаление вие не направихте нищо, за да има икономика. Вие не направихте нищо, за да има икономика. Европарите изтекоха в магистрали, а не в производство“, подчерта лидерът на БСП.

„С високомерие и задоволство се отнасяхте и към народа си като не го чувахте какви въпроси ви задава“, обясни Корнелия Нинова. „Поставяме си като задача да дадем алтернатива на народа си. Неговото мъдро решение да избере този държавен глава изисква мъдро отношение от страна на политиците“, посочи лидерът на БСП.

Според нея има две основни задачи - оставката на правителството и предсрочните парламентарни избори. „В този парламент сме опозиция и ще останем такива докрай“, заяви тя. По думите й БСП няма да подкрепи приемането на бюджета и да става съучастник на ГЕРБ в това.

В отговор Димитър Байрактаров от РБ й напомни, че преди седмица е призовал от БСП да бъдат смирени. „Вие не сте спечелили изборите като партия. Днес се явихте в ролята на продавач на надежди, пропуснахте обаче да кажете, че голяма част от законите, в които са допуснати грешка и са ощетили закона, са приети по времето на тройната коалиция“.


 

Водещи новини

Още новини