Мария Габриел е преизбрана за зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент

  • 16 ноември 2016 14:16

  • 1049
  • 0
Мария Габриел е преизбрана за зам.-председател на Групата на ЕНП в Европейския парламент
© Булфото

Евродепутатът от делегацията на ГЕРБ в Европейския парламент Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова, досегашен зам.-председател на Групата на ЕНП по въпросите на Средиземноморието, Близкия Изток и Северна Африка, беше преизбрана днес с мнозинство за следващ мандат като зам.-председател на най-голямата парламентарна група в Европейския парламент, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Тя спечели признанието на колегите си с активна и резултатна работа, която допринесе за засилване на сътрудничеството със съседните на Европа региони в период на миграционна криза.

"Благодаря за доверието на Групата на ЕНП и високата оценка на досегашната ми работа. Заедно с целия екип на председателството на групата успяхме да изведем като приоритет сътрудничеството с южните ни съседи. Инвестирането в регионите на юг от Европа е инвестиция в стабилизирането на тези страни, а оттам и в собствената ни сигурност и стабилност на ЕС. Партньорството с тези региони е повече от важно за управлението на миграционните потоци, за предвиждането и предотвратяването на заплахи за сигурността. Необходимо е да се справим с корена на проблемите в Средиземноморието, преди те да станат европейски проблеми от още по-голям мащаб", коментира Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1049 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини