Лукарски: Управление БСП-ДПС чука на вратата, Кънев не постъпи по мъжки

Булфото (Архив)
share

Управление БСП-ДПС чука на вратата, за съжаление не без съдействието на ДСБ. Това заяви лидерът на СДС и икономически министър Божидар Лукарски.

Той отправи критика към говореното на ДСБ в сублинния момент между първи и втори тур. Пред БНТ Лукарски изрази мнението, че до известна степен позицията на ДСБ "явната и недотам явна подкрепа, която оказаха на Радев" е повлияла. Обяви като "лешоядно" поведението към коалиционния партньор.

"Търпяхме подигравките, че сме управляващи в опозиция", призна Лукарски по повод действията на ДСБ.

Той бе категоричен, че не се притеснява от "отлюспването" в дясното пространство. Смята, че това е лоша десница и добави, че Радан Кънев отдавна се кани да направи нов десен проект. Лукарски също заговори за т.нар. "агнешки главички" и напомни, че в СДС не са късопаметни.

"Не бива да се съдят колегите в ДСБ за поведението на премиера. Не само г-н Трайков, но доста известна общинска съветничка от ДСБ работиха за кандидатката на Кадиев за район "Младост", коментира още той.

"Не е джентълменско, когато основният губещ е ГЕРБ, да риташ падналите. Не е мъжко поведение. Аз винаги съм се придържал към мъжките принципи, но за жалост някои хора не ги спазват", каза още Лукарски.

Лидерът на СДС заяви, че е бил против подаването на оставката. Подчерта, че ГЕРБ е основен политически партньор, защото като ценностна система са най-близки. По думите му правителството е работило усърдно.

"Обвързването на оставката с президентстките избори беше грешка. Аз съм казал мнението си на премиера, но решението е негово", обясни той.Лукарски смята, че Румен Радев е говорил популистки и е обещавал неща, които не са в прамощията на президента. Според него победата в неделя не е била на БСП. Пред БНТ Лукарски разкри, че е чул в парламента, че лидерът на левицата Корнелия Нинова е казала, че нейната партия няма да подкрепи мажоритарната система. По думите му това показва отстъпление от заявките на БСП.

Водещи новини

Още новини