Борисов: Грешките си ги признавам, а не викам "въй, въй, въй" като в БСП (видео)

share

"Поздравявам Цецка Цачева за дебата снощи с ген. Румен Радев. Нямам повече какво да й кажа и никой от ГЕРБ не може нещо да й каже“, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия премиерът Бойко Борисов.

„Ние имаме самочувствието и достойнството да управляваме. Аз не мога да постъпя като Сергей Станишев или Николай Бареков да се скрия в Европарламента. Властта ни е дадена от народа, защото постигаме най – много успехи“, поясни той и добави: „За да управляваш, трябва да имаш самочувствие“. Премиерът напомни как България е била в политическа криза, след като БСП е подвела българските избиратели, че Пламен Орешарски е най – добрият и ГЕРБ са поели властта в изключително тежко състояние. Коментарът му бе по повод дали е грешка това, че е заложил управлението на страната на президентските избори. „ГЕРБ не плаши хората. Аз предупреждавам и съм длъжен да го направя“, каза той.

„С огромна амбиция ще работя от понеделник, ако народът ни се довери“, заяви Бойко Борисов и поясни, че балотажът в неделя е вид вот на недоверие към ГЕРБ.

„Грешките ми са в предизборната кампания, не в избора на президент. Очакваха аз да съм президент, но аз казах, че правителството ми е по-важно. Партията очакваше да пусна Томислав Дончев или кметовете на София, Бургас. И всичко ми се върна като бумеранг“, заяви Борисов.

„Снощи обаче си легнах спокойно след дебата в БНТ. Във всяко отношение Цачева превъзхожда Румен Радев“, категоричен бе премиерът. Според него генералът е двуличен. Мога да имам много кусури, но за мен всичко се знае“, добави той.

Премиерът коментира гласовете за Цачева на първи тур в Турция. „Истината е, че гласовете ни там са благодарение на ДОСТ и Лютви Местан. Те си мерят силите с ДПС. Но аз какво да кажа. Знаете, Местан ни се разсърди, че не му приехме подкрепата“, каза лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов бе категоричен, че вратата към ДПС е затворена от страна на ГЕРБ. Той призна, че това е грешка и в политиката врата не се затваря, но поясни, че „това е положението“.

„Без петел ще съмне“, коментира още Борисов във връзка с това, че е възможно Цачева да не спечели балотажа и той да подаде оставка. „Животът е днес. Да му се порадваме!“, каза обаче той.

„В България е модерно да си опозиция. Изключително тежко е някой да носи отговорност“, заяви Борисов. Бойко Борисов коментира интервюто със Стефан Данаилов на Ани Цолова, което актьорът даде от дома си. „Те дават интервюта от домовете си, защото нямат какво да кажат, а после идват и казват: „Каква грешка. Въй, въй, въй“.

Откровено накрая премиерът каза: „Аз моите грешки си ги признавам“ и добави: „Водя изключително тежък личен живот“.

Водещи новини

Още новини