Политолог: Ветото на Първанов ще бъде отхвърлено

share

Около изборите нямаше дебат за реформа, темите бяха стеснени максимално възможно. Това заяви политологът Румяна Коларова, в сутрешния блок на Нова телевизия.

По повод на размяната на реплики между премиера Бойко Борисов и президента Георги Първанов за реформите в пенсионната система у нас, Коларова заяви, че когато се прави реформа в социалната сфера първо се прави сблъсък между ляво и дясно.

Втората размяна на реплики е между предишното и сегашното правителство, а третото – на ниво изпълнителна власт и президент, който има право да наложи вето, което така или иначе ще бъде наложено, посочи Коларова. Според нея на това ниво Първанов има слаба позиция, защото това е позицията на статуквото, което е неприемливо. Ветото на Георги Първанов е много слабо, защото ще бъде отхвърлено, подчерта Коларова.

По отношение на това дали дебатите между Борисов и Първанов ще помогнат за завръщането на Първанов на бял кон в БСП, Коларова заяви, че в момента БСП е много отслабена. Задължително трябва да има нов лидер на червените, различен от Сергей Станишев и Георги Първанов.



От своя страна политологът Първан Симеонов заяви, че от две години насам всяка една приказка на премиера Бойко Борисов може да се разглежда в две насоки – като стихийно действие или като пропагандно действие. Във връзка с промените в пенсионната реформа и репликите с президента Първанов, Симеонов коментира, че в момента и двете действия са налице – и стихийното, и пропагандното. Според Симеонов не би трябвало да се връзваме на всяка реплика на премиера Борисов.

Водещи новини

Още новини