Тройната коалиция се възражда, категорична е Караянчева

share

Наблюдава се възраждане на Тройната коалиция, коментира в ефира на Радио „Фокус“ зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева. Тя подчерта, че БСП, ДПС и „Атака“ не са се регистрирали в пленарната зала, с което са провалили вчерашното заседание на НС. По думите ѝ не е изключено сътрудничеството между тези три партии да продължи и на президентските избори.

„Виждали сме много примери, нека не забравяме 2006 г., когато г-н Първанов беше избран с гласовете на ДПС. БСП явно са забравили какво им причини ДПС преди 2 години. Забравили са правителството „Орешарски“, но те имат много къса памет. Всеки решава сам за себе си и партията си. С устрема, с който г-жа Нинова е тръгнала да превзема властта и да сваля правителството, очаквам в оставащите 2 седмици, в които парламентът ще работи, да правят и салта на трибуната, за да бъдат все по-интересни и по-атрактивни. Това си е техен проблем, те имат тази възможност, нека го правят“, каза още Цвета Караянчева.

Тя определи призивите на опозицията за предсрочен парламентарен вот като празно говорене, тъй като според нея от БСП не са готови за избори.

Водещи новини

Още новини