Ерменков: Очаквам да отворя "Продавалник" и да видя, че правителството продава ядрено обор

share

"Искате да платите главницата. Добре, ще я платите. Но вие нямате стратегия. Вие нямате визия. Вие нямате дори и идея как ще се развива този процес след като купите реакторите, даже преди малко уважаемата госпожа министърка каза "Някак си ще се опитаме да получим някаква принадена стойност".

Ама колеги, вие вече три месеца се опитвате да я получите тази принадена стойност, развивайки бурна дейност по продажба на тези реактори. Очаквах даже скоро време като отворя "Продавалник" да видя, че там българското правителство предлага на интернет страницата си продажба на ядрено оборудване. Само до там не го докарахте", аргументира се Таско Ерменков.

Петър Славов от Реформаторския блок и Красимир Велчев от ГЕРБ си размениха реплики в подкрепа на идеята на кабинета.

"Дали не е редно на закона да му променим наименованието и той да се казва Закон за изплащане от българския народ на поредните държави дългове, натрупани от БСП. Сега разбираме, че не са виновни и за това, че по време на тяхното управление, Тройната коалиция, двама души, изпълнителни директори на НЕК, пред очите на техния министър на енергетиката, икономиката и както тогава беше точното име, са подписали това въпросното споразумение и са поръчали оборудване за атомна централа без да има подписан договор за такава централа. Уважаеми колеги, това на мен ми звучи като човек да вземе и да си поръча дограмата за бъдещия си апартамент, като не си е купил още апартамента", коментира Славов.

Водещи новини

Още новини