ДСБ: Забавянето на кандидатурата обслужва конкурентите ни

Булфото (Архив)
share

Предстоящите президентски избори са сериозно предизвикателство за десницата в България. Това се казва в позицията на ДСБ по повод издигането на кандидат-президент от Реформаторския блок (РБ).

Мнението на партията на Радан Кънев е синтезирана в четири точки. Ето ги и тях:

1. Всяко забавяне на общата кандидатура ще обслужи политическите ни конкуренти и ще увеличи рисковете за националните интереси, които нямат свой адекватен защитник в предстоящата кампания.

2. РБ е натоварен с огромна политическа отговорност, особено в момент, в който българският премиер поставя под въпрос външнополитическите приоритети на страната и се поставя в положението на представител на турските интереси пред ЕС. Единствена алтернатива за гражданите, които искат силна обща позиция на ЕС и НАТО, в интерес на българската национална сигурност, е кандидат-президентът на РБ.

3. Кандидатът на РБ е и единствено възможният коректив на еднопартийния модел на управление и влиянието на олигархията във вътрешната политика.

4. ДСБ с оптимизъм отбелязва, че РБ има кандидати, които отговарят на критериите за изпълнение на тези политически задачи във вътрешната и външната политика, притежават личностните качества за това и достатъчна степен на съгласие между отделните партии в блока.

"Българските граждани искат кандидат с ясен опозиционен профил, кандидат, който да бъде коректив на изпълнителната власт, коректив на ГЕРБ", завърша позицията на ДСБ.
 

Водещи новини

Още новини