БСП скъса с Георги Първанов и АБВ (видео)

share

На специален брифинг Корнелия Нинова, лидер на БСП, заяви, че се разваля коалицията с АБВ.

Тя обясни, че не е Бойко Борисов, който търпи постоянно Реформаторите да му извиват ръцете.

„Имахме огромно желание да постигнем единомислие в името на голямата цел да освободим хората от управлението на Бойко Борисов и държавата от срама Росен Плевнелиев, приехме всички провокации“, каза тя. „В името на голямата цел да се махне това управление на страната, ние досега приемахме колегиална и почтена позиция. След решението на НС от миналото заседание, което ни възложи да продължим разговорите с партии, съюзи и НПО ние го направихме“, посочи Нинова.

Причина за новата позиция на социалистите е проект, дошъл от АБВ за коалиционно споразумение, който не отговаря на техните разбирания за правене на политика, предаде репортер на novini.bg.

В четвъртък БСП ще проведе среща с различни формации и на 30 август ще има Изпълнително бюро, на което ще бъде обявена официално кандидатурата за президент на ген. Румен Радев. „АБВ, ако иска, да ни подкрепи“, каза Нинова.

„Имена за вицепрезидент все още не са обсъждани. Това ще стане през септември месец“, съобщи лидерът на БСП. Корнелия Нинова категорично отрече раздорът между двете партии да е заради имена за вицепрезиденти.

Водещи новини

Още новини