Калфин: Кандидатурата на ген. Румен Радев не е спусната от Москва (видео)

  • 23 август 2016 08:30

  • 7366
  • 4
Калфин: Кандидатурата на ген. Румен Радев не е спусната от Москва (видео)
©

"Не е кастинг, за да искам да бъда президент. Нашата цел беше друга - ситуацията около България е достатъчно сложна и има по какво да се работи. След като видяхме желание от страна на БСП за кандидатурата на генерал Румен Радев, ние нямахме нищо против и го подкрепихме".

Това заяви в ефира на БТВ Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска.

Заместник-председателят на АБВ Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска отрече твърденията, че общият кандидат за президент на БСП и АБВ генерал Румен Радев е „спуснат от Москва”, както и че лидерът на формацията Георги Първанов е човекът на Владимир Путин у нас.

"В социалистическата партия в момента има много проблеми и объркани мнения. Това са избори, на които трябва да се търси по-широко съгласие, затова БСП не могат да се явят самостоятелно на президентските избори. За да има спокойствие и за най-доброто, направихме много компромиси. От АБВ вече сме дали предложения, мисля че е врме да започне кампанията на нашата кандидатура. И днес Радев трябваше да бъде тук ваш гост, вместо мен", каза още той.

"Кандидатът за вицепрезидент също трябва да бъде достатъчно приемлива фигура. Относно дебатите ни с БСП има известна доза напрежение. Политиката е професия, която не е лека и мисля, че е трудно хора, които са извън нея да влязат. Предполагам, че вицепрезидентът обаче може да не е част от нея, тъй като и самият генерал не е политик", добави бившият социален министър.

"За мен е странно защо ГЕРБ се бавят с обявяването на своята кандидатура. Това го казвам и като избирател, защото работата на президента в следващите 5 години е изключително важна", смята още той.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
7366 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
рубладжии ибрикчии

2016.08.24 | 13:36

4
червени боклуци продажници
stojan chadziev

2016.08.24 | 11:47

3
Lazete dr. Kalfin,vasijat carvul Parvanov i cjalata 4ervena klika sa tjasno svarzani s KGB
червен фес

2016.08.23 | 20:51

2
Сус бе , ренегат !

2016.08.23 | 20:51

1
защо ти се струва СТРАННО БЕ ПЕДАЛ И ФУРНАДЖИЙСКА ЛОПАТА, НАЛИ СКОРО И ТИ БЕШЕ В ЕКИПА НА БОЙКО

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини