Мария Капон: Поведението на слугинаж е унизително

ЕНП
share

Министър-председателят в свое изказване демонстрира политика на страх и съобразяване с диктаторските режими на Путин и Ердоган. Погазването на човешките права в случая с Абдуллах Бююк поставя България в списъка от страни, които пренебрегнат демокрацията. Това се казва в позицията на Единна народна партия (ЕНП) на Мария Капон.

„България не е безгласна буква, именно защото никой не иска стана от Европейския съюз да се превърне в лагер за бежанци. Поведението на слугинаж във всички посоки е унизително и опасно за България“, смятат от формацията.

От ЕНП са убедени, че правителството се отнася безотговорно и към енергийните въпроси и заблуждава по отношение на „зелената светлина“ от Брюксел за наши проекти в сектора. Те определят това като „пропаганден ход“, който ще обслужи Георги Първанов и левицата. И напомнят, че европейските изисквания и регулации относно енергетиката не са се променили. "Това е политически хазарт в страна с милиардни дългове, като България", предупреждават от формацията на Капон.

Водещи новини

Още новини