Капон: Опитаха да изгорят историята ни, превръщаме се в бродещи покемони

"Надявам се разследващите органи да си свършат добре работата и да установят виновника и причините за пожара в Тютюневия склад в Пловдив. Някой се опита да изгори историята ни, това не се случва за първи път", заяви в ефира на БТВ Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

"Ще се върнем при комунизма, преди години, когато бяха продавани тези складове и нямаше никаква концепция, грешките са много. Пак повтарям всичко е резултат на системна грешка. Когато ние унищожим културата, децата ни нямат никакво бъдеще. Превръщаме се в бродещи покемони някъде из света", добави тя.

"Ясно се вижда, че институциите не работят. Собствениците са готови да взимат пари, когато става дума за тротоарно право, ама да се грижат за сградите и да ги обезопасяват, не може", смята Капон.

Коментари

 1. 2016.08.24 | 08:13
  Слушах интервюто и единственето, което мога да кажа е ,че тя беше научила на изуст какво да каже. Постоянно повтаряше за "системна грешка" и това звучеше супер смешно. Всичко било системна грешка и т.н. Като се използват такива сложни думи и "словосъчетания" поне да се погледне какво означават. Да не се излагаме нали.....
 2. 2016.08.23 | 19:12
  Собственика на имота е главният виновник! Ако не го е подпалил сам е поръчал и платил на друг да бъде запален!
 3. 2016.08.23 | 19:11
  Виновен е клошаря Ван дер Любо !
 4. 2016.08.23 | 17:17
  Променете закона по бързо като налагате огромни глоби или отнемайте имотите ,държавата да ги продава и да глобява за нарушавване на правилата.Никой няма право да заличава историята ни,тя разказва миналото и продължава бъдещето ни.Да се възстанови сградата в автентичният вид от глобените собственици,хем глоба ,хем въстановяване.Никой няма право особено чужди граждани да се разпореждат с културното ни наследство Да са си купили терен на който е разрешено да се строи каквото си искат ,тази сграда трябва да е цяла и автентична така както сме си я наследили..От друг град съм но съм възмутена от администрацията в Пловдив,не правителството е виновно,а заспалата администрация,защо не си следят нещата и не ги подобряват,каква културна столица през 2019 година ще е Пловдив се питаме в задачата.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет