Бойко Борисов: Не се оправдайте с предшествениците си

share

Виждате колко са активни всички министерства, защото аз на Министерски съвет си спомняте им казах – за това си отива министър. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който заедно с транспортния министър Ивайло Московски даде началото на система за електронен обмен между различните държавни институции.

Министрите не трябва да се оправдават със своите предшественици за несвършена работа. Аз се оправдавам с предното правителство, дал съм ви осем месеца, каза Борисов, когато разбра, че в МТСП готовността за въвеждане на електронния обмен е 15 %.

Новата система за електронен обмен на документи ще спести 5 млн. лева. Утре като дойдат от Агенция „Пътища” или от някое кметство, затова искам сега и кметствата, и общините да ги вкараме бързо в тази програма, да не може кметът да каже – аз го пратих преди 30 дена, нямам отговор, заяви Борисов.

Премиеръът потвърди, че ще си направи собствен експеримент. Обичам такива хитринки да им прилагам и са много успешни, каза той. Бойко Борисов каза, че е освободил от днешното представяне част от министрите.

Министърът на земеделието дава шарани в Ихтиман на бедните и дечицата при отец Иван, питал ме е и съм го пратил, заместник-министърът му беше тук. Дянков и Нона Караджова работят по тема, която съм им дал от петък, трябва да ми бъде готова, и двамата съм ги освободил, каза министър-председателят.

Водещи новини

Още новини