Депутат от РБ: Бойко Борисов се опасява от истинска гражданска кандидатура

Булфото (архив)
share

Опасенията на Бойко Борисов са, че истинска гражданска кандидатура би била силен конкурент на ГЕРБ, заяви пред БНР Димитър Делчев.

"Реформаторският блок продължава процедурата за избор на кандидат и сме се съсредоточили да изберем най-добрия", допълни секретарят на Парламентарната група на Реформаторския блок и председател на Предизборния щаб на „Движение България на гражданите“ от РБ.

"Сред седемте номинирани има двама професори и двама генерали, истински граждани", каза Делчев. Предстои лидерите да се съберат, да чуят номинираните и да изберат двойка. "Издигането на кандидатурата по-рано е в полза на българските граждани", добави той.

"На Националния съвет на ДБГ, който се проведе вчера в Русе, обсъдихме тези кандидатури - освен човек с евроатлантически принципи и дясно-центристки профил, кандидатът на РБ трябва да вдъхва сила и стабилност", каза още депутатът.

Относно приключилия парламентарен сезон Делчев отбеляза, че са приети важни закони и даде пример с антикорупционния, промените в Изборния кодекс, електронното и по-широко машинно гласуване и Закона за съдебната власт, с който се въведе съдийското самоуправление.

Водещи новини

Още новини