Румяна Бъчварова: От реформите не ни остава време за предизборна кампания

share

Като политик мога да кажа, че толкова дълго мафията е имала държава, че сега, когато ситуацията е различна, не може да се повярва. Затова е нужно да се доказва“. Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова в предаването "Панорама" по БНТ.

Бъчварова коментира фактът, че атентаторът от Ансбах е пребивавал в България. „Това е една от многото истории на хората, които минават през нашата страна. Това показва какви са тези хора и какво може да се случи. Ние сме спазили всички изисквания по регламент към него. Това е съдбата на бежанците в Европа“ По думите й е по-важно какво настройва така тези хора, срещу страната, която ги е приютила, че да искат да я унищожат.

Относно охраната на границата ни, Бъчварова заяви: „Всичко, което трябва и може да се направи в този момент, ние го правим. С този проблем вече е ангажирана и българската армия. Няма нещо, което в момента може да се направи с оглед на рисковете, които разчитаме. Мисля, че го правим по добрия начин. Следваме правилата. Достатъчно строги сме и към нас самите, няма компромис“, категоричен бе вътрешният министър, давайки за пример ареста на гранични полицаи, които са помагали на бежанци.

Вицепремиерът коментира и приетия Антитерористичен закон. „Той е за превенция при евентуален терористичен акт. В него регламентираме това, че държавата използва всичките си ресурси в такава обстановка. Той е полезен, защото ни дава възможност да знаем какво да правим в една или друга рискова ситуация. Разбирам страховете на българските граждани, но искам да уверя, че законът е направен по такъв начин, че да се ограничат злоупотребите. Всеки един от нас, жертвайки част от личното си пространство, получава сигурност, в противен случай последствията са ужасяващи“.

В месеците до изборите трябва да се работи много активно. Резултатите, които имаме го показват. Реформите, които провеждаме не ни остават време за обявяване на кандидата за президент. Имаме достатъчно време, останалите трябва да наваксват. Важно е човекът, който посочим да стои стабилно в този дестабилизиран свят“ - така Румяна Бъчварова отговори на критиките, че ГЕРБ бавят обявяването на кандидата си за президент.


 


 


 

Водещи новини

Още новини