Словашкият премиер: Има голям риск от нови атаки заради неконтролираната миграция

  • 29 юли 2016 14:34

  • 2225
  • 4
Словашкият премиер: Има голям риск от нови атаки заради неконтролираната миграция
© Getty Images/Guliver

Европа е изправена пред голям риск от нови терористични нападения поради неконтролираната миграция, правеща по-лесно за атентатори и оръжия да влизат нелегално през границите на ЕС, заяви днес в Братислава словашкият премиер Роберт Фицо, цитиран от Ройтерс.

Фицо каза на пресконференция, че има "несъмнена връзка между миграцията и тероризма".

"Ясно е, че потенциалните терористи може да са използвали неконтролираната миграция не само за да влязат, но и за да донесат оръжия и експлозиви", каза той. "Затова вероятността от още индивидуални терористични нападения е много голяма, има потенциал за такива атаки", добави Фицо.

Словакия е един от най-големите критици на реакцията на ЕС на миграционната криза, като се противопостави на квотите за разпределение на кандидати за убежище и призова за затягане на режима по границите, отбелязва Ройтерс.

Братислава обеща, че ще бъде "почтен посредник" по време на ротационното си председателство на съюза до края на годината.

Фицо каза, че по оценки на някои експерти по сигурност, в Европа, предимно в Германия, има около 300 хиляди мигранти, чийто произход и намерения са неизвестни на службите за сигурност.

"Всеки може да е пресякъл границите по време на огромния наплив на нелегални мигранти. Бог знае какво са имали в раниците си освен храна и дрехи", посочи словашкият премиер, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2225 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.07.31 | 18:26

3
Още една руска подлога.
дуци

2016.07.31 | 18:28

4
а ти си американска подлога !

2016.07.29 | 18:58

2
И ТИКВАТА тъпа е европедерастин и угробва българите !

2016.07.29 | 18:58

1
Още един нормален премиер , а не американо - ислямска подлога като Меркел , Юнкер и други европедераси ! ДОЛУ ЕС и НАТО ! САМО РУСИЯ !!!

Добави коментар

Водещи новини