До 1 млн. души може да напуснат домовете си поради боевете в Ирак

  • 29 юли 2016 16:30

  • 2675
  • 2
До 1 млн. души може да напуснат домовете си поради боевете в Ирак
© gettyimages (архив)

До един милион души в Ирак може да бъдат принудени да напуснат домовете си през следващите седмици и месеци поради засилването на боевете за отвоюването на Мосул от "Ислямска държава", съобщи Ройтерс, като се позовава на Международния комитет на Червения кръст.

От хуманитарната организация заявиха, че търсят още 17.1 млн. швейцарски франка за третата си най-мащабна програма в световен план - тази в Ирак. С тази сума бюджетът на организацията за страната ще достигне 137 млн. швейцарски франка. "Ситуацията е непредсказуема, но трябва да сме подготвени за най-лошото. Съществува вероятност за ожесточаване на боевете, особено в района на Мосул.

Стотици хиляди жители може да емигрират през следващите седмици или месеци в търсене на убежище и помощ", заяви директорът на Международния комитет на Червения кръст за Близкия и Средния изток Робер Мардини при завръщането си от Ирак.
 

Последвайте канала на

БТА
2675 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ки ги утепам тия боклуци ей !!!

2016.08.09 | 23:26

2
Да се спасяват в държавите около тях,дойдат ли насам ки дигна балтията :)))))))))))) Яз ви кажах !!!

2016.08.01 | 17:29

1
Тази офанзива е планирана отрова,срещу Европата.Ако стане 3 та свет,това ще е война на,рел.основа.Замислен пъклен план от дяволите

Добави коментар

Водещи новини