Нинова: Преговори с АБВ и „Движение 21“ за обща кандидатура в ляво, ще има (видео)

Булфото
share

Председателят на БСП Корнелия Нинова коментира номинацията на АБВ за кандидат-президентските избори наесен.

Тя подчерта, че на 2 август по време на Изпълнително бюро на БСП ще бъде направен анализ на всички кандидатури, а на 3 август БСП ще се седне на масата за преговори с АБВ и „Движение 21“. На тези разговори ще бъде обсъдена бъдещата номинация. „Номинацията на Георги Първанов и Ивайло Калфин за кандидат-президентска двойка на АБВ няма да провали разговорите, които предстоят за обща кандидатура в ляво“, подчерта Нинова, предаде репортер на Новини.бг.

Днес на "Позитано" 20 ръководството на БСП се срещна с КРИБ. След срещата председателят на БСП Корнелия Нинова и председателят на КРИБ Кирил Домусчиев заявиха, че приоритет за тях е в икономиката ни да бъде намалена бюрокрацията, да се гарантират мерки за борба със сивата икономика, да бъдат извадени от бордовете на директорите политическите назначения.

От БСП и КРИБ изразиха тревога заради закриването на професионалното образование. Кирил Домусчиев подчерта, че в България има достатъчно икономисти и юристи, но няма достатъчно инженери, химици биолози. „Някой трябва да работи в заводите“. Постигнато беше съгласие да продължат да си сътрудничат на ново експерти.

Корнелия Нинова обясни, че трябва да се работи, да бъде осигурено българско производство, тъй като след 2020 г., като спрат евросредствата да имаме работеща българска икономика.

Също така са се обединили, че България трябва да бъде едно по-добро място за правене на бизнес и за по-добро образование.

Водещи новини

Още новини