Таско Ерменков: ЕС катастрофира, трябва да се обединим в името на България

share

Някои хора, с които свалихме Бойко Борисов от власт през 2013 г., виждат в мен възможност да го свалим за втори път. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от "БСП лява България" Таско Ерменков по повод предложението на неправителствени организации към ръководството на БСП да го номинира за кандидат за президент.

В България въпреки опитите за създаването на платено гражданско общество, има и автентично такова. Партията ни е достатъчно демократична и широко скроена, за да възприема такива предложения като нормални, добави Ерменков.

Нека да гледаме онова, което може да ни обедини – това е отечеството. Кандидат-президентът трябва да провежда политика в името на България. Европейският съюз катастрофира. Хората видяха, че ЕС е структура, съставена от бюрократи, евроскептицизмът е навсякъде. Трябва да се обърнем навътре към държавата ни и да се обединим в името на България.

По думите му, дори левите партии да не излязат с обща кандидатура за президент на първи тур, на балотажа трябва да обединят усилията си.
 

Водещи новини

Още новини