Симеон Дянков: Какафонии не правя

share

Бих гласувал за Бойко Борисов в класацията за Футболист на годината, защото той е направил много за този спорт, тъй като той го популяризира непрекъснато.

Това каза в интервю за предаването "На четири очи" вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Той даде пример с неговите синове, които по край премиера са се запалили да тренират футбол, защото той ги канел по някой път да гледат мачове, защото имал много голям телевизор.

Единственият начин за "Товарни превози" е те да се продадат, заяви Дянков. Той поясни, че все още не е почнала процедурата по обявяването му за продажба.

"Дълговете от 800 млн. лв. на БДЖ не могат да се платят. Ако стачката продължи, ще стане още по - сложно", заяви той. Министърът поясни, че за спасяването на "Пътнически превози" има два варианта. Единият е просто да се каже, че "ние обичаме БДЖ" и всеки един от българите да даде по 300 - 350 лв., за да се спаси дружеството.

Дянков заяви, че ще изпрати министър Ивайло Московски да преговаря със синдикатите, но той ще каже това, което казва и ръководството на БДЖ. "Ако ние им дадем сега 1 лв., веднага ще трябва да дадем и още 2 лв.", обясни простичко финансовият министър. Съществуването на дружеството е въпрос на дни вече, а не на седмици", поясни още той.

Симеон Дянков заяви, че не прави никакви какафонии и никой не иска предсрочни избори. "Месец след като ГЕРБ спечели два избора да се говори за нови е смешно", добави той.

Вицепремиерът заяви, че има една дата 26 октомври, която ще се запомни така, както 11 септември в САЩ. Той обясни, че от тогава насам се налага толкова бързо и по този начин да бъде извършена пенсионната реформа у нас. "Всеки ден и всеки ден новините са по - лоши", заяви Дянков.

"Нещата, които си представяхме, че могат да се правят преди по - дълго във времето, сега това е невъзможно, защото Европа е пред крах", категоричен бе финансовият министър.

Водещи новини

Още новини