Валентин Радев: Не виждаме основание за притеснение от думите на Радан Кънев

share

Вчера извикахме министъра на отбраната Николай Ненчев, за да даде обяснение за думите на Радан Кънев. Направихме го открито пред цялата парламентарна група. След това излязохме пред журналистите. Това каза депутатът от ГЕРБ Валентин Радев в ефира на БТВ.

През цялото време сме подкрепяли военният министър и твърденията, че Борисов е подронил авторитета ни пред НАТО и ЕС.

„Той благодари на колегите за подкрепата. След срещата ни веднага отиде в тяхната група и е потвърдил това, което е казал на нас. Ние не виждаме основание за притеснение. Идват избори - те си правят кампания“, смята депутатът.

Той призна, че в момента ситуацията в пленарната зала е много напрегната преди лятната ваканция. „Гарант за евроатлантическия път на страната са не само министрите, но и цялото правителство. „

Валентин Радев каза, че няма да канят народния представител от ПГ на РБ Радан Кънев на среща.

"Наборната служба не може да бъде възстановена, има много причини – финансови и други, имаме нужда от професионална армия", каза Валентин Радев. На въпроса дали е вярна информацията за покровителство на високо ниво за каналите за бежанци депутатът обяви, че няма такава информация от службите. Границата ни е относително сигурна, обяви още той.

Водещи новини

Още новини