Горанов: Икономически по-доброто решение е да продължим с концесията на летище София (видео)

Булфото
share

Решението, което предлагаме, е да продължим с концесията на летище София, водени от убеждението, че това е по-доброто икономическо решение за летището и като цяло за инфраструктурата. С тези думи финансовият министър Владислав Горанов коментира в кулоарите на парламента възраженията и анализа на синдикатите срещу подобна сделка, предаде репортер на Novini.bg

Той посочи, че по-реалистичен и смислен бил анализът на транспортното министерство, защото работата на аеропорта щяла да се разшири след концесията. Горанов заяви, че не знае откъде синдикатите разполагат с цифрите, на база на които са направили анализа си, като уточни, че Министерството на финансите работи с външни експерти.

Синдикатите са против, защото вероятно то ще започне да работи по-ефективно, а често ефективността означава решения, свързани с броя на работниците и служителите, предположи министърът на финансите.

По думите му частната инициатива носи по-добро управление на активите. Ако смятате, че управлението на летището в момента е възможно най-доброто, то тогава би трябвало да не се концесионира. Аз смятам, че може са постигне много по-ефективна работа на летището и това са примери от цяла Европа, каза още Владислав Горанов.

Водещи новини

Още новини