Бойчев: Сметната палата да извърши одит на Летище София (видео)

  • 07 юли 2016 11:35

  • 1674
  • 1
Бойчев: Сметната палата да извърши одит на Летище София (видео)
© Булфото

Предлагаме решение на българското Народно събрание, с което да възложи на Сметната палата да извърши одит на Летище „София”. Това заяви по време на брифинг в Парламента народният представител от „БСП лява България” Жельо Бойчев. Той изложи какви са мотивите на парламентарната му група за това предложение.

„През последните години българската държава инвестира стотици милиони в модернизацията и инфраструктурата на Летище „София”, да добавим и разширението на софийския метрополитен до Терминал 2. Същевременно наблюдаваме изключително негативна тенденция във финансовите резултати на това дружество. За миналата година, от реализиран оборот от над 118 млн., печалбата на Летище „София” е 5,6 млн. лева. Ако погледнем по-назад във времето ще видим, че през 2007 година печалбата на летището е била близо 22 млн. лева. За 2008 година печалбата на летището е било малко над 30 млн. лева”, обясни Бойчев.

По думите му ръководството на летището отчита ръст в полетите и увеличение на броя пътници и товари. „Това драстично се разминава с финансовите резултати, които виждаме. Летище „София” работи при много ниска рентабилност и възвръщаемост”, обясни още той.

Последвайте канала на

Калина Христова
1674 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.07.07 | 13:53

1
парите тиквата ги открадна

Добави коментар

Водещи новини