Синдикатите са против концесията на летище София (видео)

  • 14 юли 2016 12:27

  • 1544
  • 2
Синдикатите са против концесията на летище София (видео)
©

Транспортните синдикати настояват летище София да не бъде отдавано на концесия. От синдикатите се чудят защо нямат отговор на изпратените писма до министъра на транспорта Ивайло Московски и премиера Бойко Борисов. И двата синдиката твърдо изразяват своето несъгласие с концесионирането му, предаде репортер на Novini.bg.

Убедени са, че държавата ще загуби милиарди от този акт. До този момент 800 млн. лв. е инвестирала България за подобряване на инфраструктурата на летището. Една година остава то да изплати и заема към Ервопейската банка, с което печалбата ще бъде още по-голяма. Летище София остана единствената държавна собственост, която внася милиони в хазната на държавата. Само то остана неподарено и продадено на чужда фирма, която да събира печалбата.

От синдикатите смятат, че може да бъде намерен друг начин за оздравяване на БДЖ, а не като летището се отдава на концесия. Това отговориха представителите на синдикатите на министър Ивайло Московски. И досега, подчертаха те, няма нито една успешна концесия в транспортния сектор.

Летищата в Бургас и Варна са дадени на концесии, но тогава държавата не беше инвестирала в тях, докато случаят с летище София е друг. Ние имаме един от най-модерният изграден терминал.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1544 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ив

2016.07.14 | 17:55

2
Летищата в Бургас и Варна са дадени на концесии,е и,каква инвестиция е направил концесионера толкова,като селски аерогари са, в сиво.За "националният"превозвач да не говорим,билетите са на техни цени,София-Варна.Пълна скръб.
Московски

2016.07.14 | 16:56

1
Ами да,тази плуеща сган - административни служители,измислени служби.тези лежачи с връзки от къде ще получават тлъсти заплати,концесионера ще ги разкара,кофти,много кофти.

Добави коментар

Водещи новини