Радан Кънев: Бойко Борисов се страхува от граждански кандидат за президент (видео)

Булфото
share

Бойко Борисов и целият ГЕРБ се страхуват от независим, граждански кандидат за президент и по тази причина очевидно е готов и сам да се хвърли, за да предизвика и други политически лидери. Това коментира председателят на ДСБ Радан Кънев пред журналисти в парламента по повод на изказване на премиера, с което призовава за лидерска битка на изборите за държавен глава.

Според него българските граждани искат независим, силен кандидат, който да бъде коректив на правителството и на "напълно изхабения ни партиен модел". Така че силният вариант е граждански кандидат, смята той.

На въпрос дали ще има предсрочни избори, ако ГЕРБ загуби президентските, Кънев каза: "То ще има и ако спечелят."

Нямаме отношение към властта, ние сме опозиционна партия и дали премиерът ще прави промени в кабинета си е изцяло негов проблем, каза Кънев. Той посочи, че има няколко министри, които "създават непрекъснати проблеми" и назова министрите на финансите и на културата.

Сега има някаква нова редакция на данък "Уикенд" и непрекъснато се създава смут в бизнеса, смята Кънев, цитиран от БТА. Мога да спомена още неколцина, но не искам да бетонирам лоши министри, по логиката на премиера, заяви той.

Водещи новини

Още новини