Бъчварова: Увеличила се е разкриваемостта на престъпленията в страната (видео)

Булфото
share

За последните месеци разкриваемостта на престъпленията в страната се е увеличила със 7%, за да достигне 15% ръст. Това обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Тя каза това по време на изслушване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност, предаде репортер на Новини.бг.

На въпрос от БСП за състоянието на специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), Бъчварова обясни, че до нея не е достигала информация за напрежение. „Обявени са поръчки за нова екипировка в отряда и с оглед на динамичната обстановка в страната се планира по-често той да участва в акции на МВР“. Тя каза, че ще се търси вариант за възнаграждения за извънредния труд на полицаите и разследващите.

На въпрос на народния представител от БСП Красимир Янков за престъпността в „Слънчев бряг“ и дали може МВР да се справи със ситуацията там, Бъчварова категорично заяви, че държавата никога не е показвала по-голяма мощ и сила да се справи с този проблем.

„Имаме специфичен профил на хората, които посещават „Слънчев бряг“, заяви тя. „Ще покажем, че имаме правила, за да се справим с проблемите“.

Министър Бъчварова увери, че няма да има чадър или толерантност към нито един извършител на престъпление или човек, който се държи по неподобаващ начин с органите на реда, независимо от това той какъв е, категорична бе тя.


 

Водещи новини

Още новини