Бъчварова за Перата и Динко: Трябва да знаят, че държавността е над всичко (видео)

  • 10 юли 2016 09:31

  • 6259
  • 16
Бъчварова за Перата и Динко: Трябва да знаят, че държавността е над всичко (видео)
©

Притесняват ме Перата и Динко, защото хора като тях, които преживяват личните си емоции и виждания, прекрачват държавността. Те трябва да знаят, че над всичко е държавата, а не една или друга лична реалност. Това заяви вътрешният министър Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. в ефира на БТВ по повод гражданските арести на бежанци.

Попитана кога се очаква пикът на бежанската вълна, тя заяви, че по принцип това са летните месеци. "Има спад в потокът на бежанци към страната ни. Всички знаят, че през България е много трудно да се мине. Турция към момента не изпълнява задължението си, което е подписала страната ни с Анкара. Очаквам развитие в разговорите и добронамереност от страна на турските ни колеги, с които до сега много добре сме работили. Миграционните процеси имат глобален характер и ние се съгласихме с предложението да започне един дебат на ниво ООН", обясни шефът на МВР.

Що се отнася до атентата в Турция и дали има реална заплаха за страна ти, Бъчварова заяви, че няма пряка заплаха. "Не можем да изключим възможността да се появят такива заплахи. В цяла Европа сигурността е застрашена и ние предприехме мерки за осигуряването й", отсече тя.

"Разбирам страховете, те са съвсем естествени и сме създали такава организация в Антитерористичния закон, за да се справим с тях. Искам да уверя всички, че сме водени от желанието да осигурим сигурността на гражданите, а не за други цели и няма да ги допусна", отсече вътрешният министър.

"Колегите, които работят в Слънчев бряг се справят много добре. Това, което показахме там е, че държавата може да въведе ред. Оказа се, че Слънчев бряг е вторият по големина град в страната в летния сезон", заяви Бъчварова. Тя каза, че Божидар Кузманов още се издирва. "Очевидно е, че там са се натрупали проблеми и че органите за контрол не са си свършили работата", категорична е тя.

Що се отнася до битите и грабени възрастни хора по селата, Бъчварова заяви, че се чувства длъжна към всички граждани. "Трябва да се ангажират местната власт, социалните и органите на реда. Голяма част от хората, извършващи подобни престъпления са рецидивисти. Присъствието на полицията не е универсалното лекарство за този огромен социален проблем", смята Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св..

"Никой в държавата не може да има протекция, когато извършва престъпления, дори и да е депутат. Никой не може да показва неуважение към органите на реда. Нека неговото поведение остане на съвестта му", каза Бъчварова относно депутатът от ДПС Методи Андреев - Бат Сали.

Бъчварова заяви, че Румен Петков й се е обаждал да иска протекции от нея за служител, работещ в МВР, който се е бил провинил, но позвъняванията му са нямали ефект.

Петков заяви в телефонно включване в ефира, че той й се е обаждал и е защитавал арестуваните шефове на РПУ-тата в Асеновград и Първомай. "Тогава й казах на Бъчварова, че си играе с човешки съдби и няма как това да не удари по морала на МВР. Това тежи на съвестта на Вътрешна сигурност и Инспектората", отсече той. "Аз съм се застъпил в случая за истината. Мисля, че съм постъпил правилно, защото тези служители в този момент се нуждаеха от защита", обясни зам.-председателят на АБВ.

Последвайте канала на

Калина Христова
6259 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Незнаико

2016.12.07 | 22:06

16
Държавата е над всичко. А над нея. Българския Хелзинки комитет. Хора като Динко трябва да се поощряват. И ако са сбъркали някъде трябва да бъдат обучавани. как да действат. Това са истински герой. А не тези от филмите и рекламите. Като Бахаров Терзийски и т.н.

2016.12.07 | 21:18

15
Като държавността е над всичко защо Христо Бисеров кмета на Пазарджик и Хасково са на свобода а 30 митничари хванати в корупция?
Народът

2016.12.07 | 21:18

14
Народът е преди и над държавата,каква държава за 26 години вие видяхте , всяка друга но бе и Българска
х

2016.12.07 | 21:17

13
АБЕ ТАЯ МАГАЗИНЕРКА КОЙ Я ИЗБРА ВЕ ЕЙЙЙЙЙЙ.......НЕ СИ ВИЖДАТ КОРУПЦИЯТА В СИСТЕМАТА ВЗЕЛА ДА СЕ ПРАЙ НА ОТВОРЕНА.....АЙЕ МАРШ.
gost

2016.12.07 | 21:17

12
NAGLI NASLEDNICI NA KOMUNIZMA-POVRASCHTA MI SE OT VAS.

2016.12.07 | 21:14

11
ОСТАВКА подавай, Бъчво, некадърна си!
Куха бъчва

2016.12.07 | 21:14

10
Ти тъпа ли си или малоумна,кой ти каза,че вие сте над НАРОДА.Нещо си в огромна грешка ми се струва,НАРОДА решава сам съдбата си не скапаните ти колеги,ясно ли ти е бъчва ли си каца ли си не те знам.

2016.12.07 | 21:14

9
Гробарската мастия да ми говори за държавност,преди обяд оня физкултурник и кандидат затворник Цецо ръси глупости да му се смее цяла България,сега пък тая мастия ,абе как от гроб няма един свестен,Тиквата откъде ви намира все такива екземпляри!
питащ

2016.12.07 | 21:13

8
А бе шматко не поръбена, ти първо прочети чл.12а от НК / Наказателен кодекс/ пояснението специално за теб и тогава коментирай, че тези хора които са задържали лица извършили престъпление до предаването им на органите на реда са се поставили над държавата. Толкова си некомпетентна, че просто нямаш място като министър на вътрешните работи. Но толкова си нагла, че няма да си подадеш оставката, типично за гербер.
дуци

2016.12.07 | 21:12

7
ма бъчварова верно ли че държава има ? немога да повярвам , ти пак си сънувала !

Добави коментар

Водещи новини