Христо Бисеров ще става преподавател в Библиотекарския

share

Христо Бисеров няма да се връща нито в ДПС, нито в политиката. Едно е решението на съда да го оправдае по всички обвинения, съвсем друго е белята, която направи около Ахмед Доган. Заради разследването той бе изхвърлен от движението. Това каза бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай пред "Фрогнюз".

Вината на Бисеров към Доган и ДПС не е само злепоставяща. Има и други, дълбоки причини, заради които му „отрязаха” главата, допълва той. "Затова, докато Доган е почетен председател на ДПС, в никакъв случай не може да получи реанимация в политическото пространство".

По думите му след цялата съдебна сага Христо Бисеров няма никакво политическо бъдеще. "Но това не значи, че няма да бъде един от силните задкулисни играчи за различни схеми. Това е правил през годините, както в обкръжението на Иван Костов, така и в обкръжението на Ахмед Доган. И всъщност той, заедно с Цветлин Йовчев и други около Библиотекарския институт, бяха в основата да подготвят промяната в закона за МВР, за да подчинят ГДБОП на ДАНС т. е на правилните хора, бившите ДС офицери, влияещи в ДАНС. От това последваха много събития, иззеха се масивите за целия криминален контингент, например. Това прави Бисеров опасен играч за много хора, какъвто е и Делян Пеевски", разяснява Осман Октай.

"Първото нещо, което ще стане след оправдаването му е, че ще го направят преподавател в Библиотекарския институт и ще има научна степен в катедра „Сигурност” с шеф Димитър Иванов. Бисеров ще обучава кадрите за службите ни. Той беше политическият посредник на тези хора за да постигнат тяхната си цел - да съветват службите и да създават кадри за сектор „Нацианална сигурност”. Постигнаха го чрез политическото лоби и посредничество на Христо Бисеров към Сараите. Чрез този лобизъм се закри специалност „Сигурност” в школата в Симеоново и се откри в Библиотекарския институт. Не Доган е мозъка и милионера, както много си мислят. Доган също е политически заложник и посредник на модела „Кой”. Да знаете, и библиотекарите са също посредници, но на външни сили", обяви Октай.

Водещи новини

Още новини