Проф. Близнашки: Българските политици не стават и за това чужди посланици се бъркат в работите ни

Булфото (архив)
share

Лютви Местан е много добре обигран политик и умее да жонглира с понятията. Решението на съдийката от СГС за ДОСТ е много мотивирано и достойно. Аз искам да я поздравя. Не може да си позволиш да обикаляш страната с турския посланик, да говориш на турски език и да очакваш регистрация.

Това каза пред камерите на БТВ проф. Георги Близнашки. Турският посланик трябваше да бъде респектиран и поставен на мястото му. За съжаление ние се превръщаме във второразрядна държава, в която чужди посланици могат да се бъркат във вътрешните ни работи. Правят подписки за подкрепа на партии, на гей паради и всякакви такива неща. Това се дължи на качеството на нашите политици, които не си вършат работата, а не на Конституцията, категоричен беше бившият служебен премиер.

Той коментира и темата за Деня на Конституцията. Това е най-голямото демократично постижение на България. Тези, които искат свикване на Велико Народно събрание и промяна на Конституцията, реално целят въвеждането на президентска република. Всички тези референдуми имат за цел да разбият Конституцията. Тепърва ще се води разговор кой е баща и кой е дядо на Конституцията. Атаките срещу Конституцията се водят от децата на номенклатурата. Ние трябва да заживеем като нормално общество, каза още проф. Близнашки.

Водещи новини

Още новини