Разпределиха делото срещу отказа на СГС да регистрира ДОСТ (видео)

  • 18 юли 2016 11:04

  • 2426
  • 3
Разпределиха делото срещу отказа на СГС да регистрира ДОСТ (видео)
© Булфото

Във ВКС бе разпределено делото за отказ от регистрация на ПП ДОСТ. Делото ще бъде разгледано от Второ търговско отделение с докладчик Светла Чорбаджиева и председател Ваня Алексиева, предаде репортер на Новини.бг.

„Решението ще бъде произнесено в срок“, ни увери председателят на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, който присъства на тегленето на жребия за случайно разпределяне на дела днес.

„За нас регистрацията на партия ДОСТ е правен казус. Въпреки това делото ще се разгледа в рамките на установения законов срок или до началото на месец август“, каза още Панов.

Припомняме, че на 15 юли във Върховния касационен съд чрез Софийския градски съд (СГС) е постъпила жалба от Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в, като председател на ДОСТ, срещу решението от 07.07.2016 г. на СГС по делото, с което съдът отказва вписване в регистъра на политическите партии на ДОСТ. Мотивът за това е абревиатурата, която е турска дума и с преобладаващия брой учредители с турски имена.

Местан заяви, че решението на СГС да откаже вписването на ДОСТ представлява брутален акт на ограничаване на конституционното право на свободно сдружаване на българските граждани.



Последвайте канала на

Мая Йорданова
2426 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.07.19 | 01:09

3
Вие не разбирате.Козелът иска кастрация, не регистрация!
НЕ

2016.07.19 | 01:08

2
Никакво регистриране на партии на етническа основа, още по-малко пък протурски...Който я регистрира, огън да го гори!!!

2016.07.19 | 01:08

1
Тоя мИстан е нагъл и долен колкото началника си ердоган. Никаква регистрация!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини