Татяна Дончева: Няма да допусна някой от БСП краставици да ми продава (видео)

share

„Кандидатите за президент ще се уточнят, когато приключат регистрациите им.“ Така Татяна Дончева отговори на въпрос в студиото на сутрешния блок на Нова телевизия относно дали тя ще е кандидатът за „Дондуков“ 2 след коалиция на левите.

Дончева обясни, че утре стартират преговорите с БСП. Тя уточни, че те могат да продължат или просто да приключат утре. „Постигането на коалиция, постигането на споразумение за общи действия се прави в името на нещо“, заяви Дончева.

Тя изрази задоволство от това, че във вътрешното допитване на БСП „Движение 21“ получава 49% одобрение за партньорство и напомни, че това за нея е успех, защото досега никога партията не е споменавана сред социалистите.

Татяна Дончева заяви категорично, че тя лично няма да се върне в БСП.

„Движение 21“ има програма, има минимум и максимум и няма да бъдем въвлечени в безсмислени партньорства“, каза още тя.

Според Дончева, за да има успех на левите, трябва в една коалиция да влязат всички силни фигури, без значение кой с кого какви отношения има. „Сега въпросът е да се преговаря, за да се стигне до най – добрият вариант, а не до най – компромисният“, поясни лидерът на „Движение 21“. По думите й, нито тя, нито Георги Първанов ще допуснат някой от БСП краставици да им продават.

„ГЕРБ нямат ясен кандидат за президент и Бойко Борисов пази мястото за себе си“, заяви още Татяна Дончева. Тя е категорична, че ГЕРБ ще разчита не на мажоритарно състезание, а на едно анонимно състезание.

Водещи новини

Още новини