АБВ алармира за проблеми със сметопочистването в "Златни пясъци"

  • 20 юли 2016 12:51

  • 1004
  • 0
АБВ алармира за проблеми със сметопочистването в "Златни пясъци"
©

От АБВ алармираха за проблеми със сметопочистването в курорта "Златни пясъци", които застрашават туристическия сезон.
През последните дни е сменена фирмата, която се занимава със сметоизвозването и събирането на отпадъците в комплекса, съобщи Георги Кючуков /АБВ/ на брифинг в парламента.


Очевидно фирмата, която сега е упълномощена да извършва тази дейност, няма готовност за това и голяма част от хотелите и местата около тях са затрупани с боклуци, посочи той. Това е довело до разбираемо недоволство от туристите, като няколко руски туристически фирми са заявили, че са готови да оттеглят своите туристи и да преразгледат договорите си за следващата година, добави Кючуков.

Той посочи, че последната информация, с която разполага, е, че някакво сметоизвозване е започнало, но това е станало след 9.00 часа, когато алеите в курорта са максимално натоварени и се пречи на нормалното придвижване на туристите.

От АБВ поискаха община Варна в най-спешен порядък да преразгледа своите договорни отношения с новата фирма и да помогне за възстановяване на нормалната работа в "Златни пясъци". Кючуков коментира, че проблемите с фирмата, която сега е поела почистването, не са нови и затова тя е широко обществено известна.

Призоваваме Министерството на туризма да вземе спешни мерки за недопускане провалянето не само на този, но и евентуалното поставяне под риск на следващия туристически сезон в комплекса, каза още депутатът от АБВ.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1004 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини