Валерия Велева: Прегръдката между Путин и Ердоган направи Местан излишен (видео)

Булфото (архив)
share

Проектът на Лютви Местан тръгна кухо и изкуствено още от самото начало. Той направи този проект много провокативно. Ясно се видя, че има външна намеса при създаването на тази партия. Няма значение какво е било това чуждо влияние. Местан проведе много тежка кампания над българското население. На хората по места са предлагани пари и бизнес, за да влязат в новата партия. Това е недопустимо и трябва да бъде разследвано от органите.

Това каза пред камерите на БТВ журналистката Валерия Велева. Сближаването и прегръдката между Владимир Путин и Реджеп Ердоган прави Лютви Местан излишен. Антируската риторика на Местан вече не върши работа. Той се спъна още на първата стъпка. ДОСТ освен приятелство означава и развод на турски. Съдията по делото за регистрацията е действала много тънко. Решенията на съда не могат да се коментират. Проблемъ при ДОСТ не е на съда, а на националаната сигурност, каза още Велева.

Заедно с нея гост беше и политологът Александър Маринов. От самото начало се правеше внушения, че Местан е силен, защото зад него стои турският посланик. Това непрекъснато обикаляне на страната от двамата, говореното на турски при учредяването говорят за това. Трябва да имаме нулева толерантност към всеки политически проект, който разчита на чужда подкрепа. Няма значение дали тя ще е турска, руска, германска или германска. Политиката в България трябва да се прави от българи и за българи, категоричен беше Маринов.

Водещи новини

Още новини