Премиерът се моли: Пази Боже от терористи (видео)

Фейсбук
share

Независимият депутат Велизар Енчев попита премиерът Бойко Борисов по време на блицконтрола в парламента за промените в Закона за антитероризма. Според него някои от тях противоречат на Конституцията ни.

Той попита дали и самият Борисов е на това мнение и дали няма да се посегне на основни права и свободи на гражданите и да се превърне страната ни в полицейска държава.

Борисов заяви, че темата е изключително важна. По думите му промените в антитерористичните закони са нужни. Той напомни, че в цял свят стават непрекъснато терористични актове. Премиерът напомни атентатът в Истанбул. „Как се казва на европейски език – ако бяха проведени към унищожаване или на наш език – убити, терористите нямаше да се взривят“, заяви Борисов.
Енчев сподели, че някои от промените в закона приличат на мерките на Реджеп Ердоган. Думите му ядосаха Цецка Цачева и тя му напомни, че няма право да се коментират предложения за промени на членове и алинеи по време на блицконтрол. „Това вашето е диктатура абсолютна, диктатура полицейска“, каза й веднага депутата.

„Пази Боже от терористи. Да не призоваваме злите сили.“, каза все пак Бойко Борисов на депутатите.

Водещи новини

Още новини